Home US Open Hartono op de rand van hoofdtoernooi US Open 2023

Hartono op de rand van hoofdtoernooi US Open 2023

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Arianne Hartono (WTA-206) is nog één overwinning verwijderd van haar US Open-debuut. De 27-jarige Nederlandse staat in de derde en beslissende kwalificatieronde van het Grand Slam toernooi in New York. Rond 20.30 uur Nederlandse tijd neemt ze het op tegen Elsa Jacquemot (WTA-181) uit Frankrijk.

Bezoek ook ons US Open 2023 toernooicenter en lees alles over deze Grand Slam, de Nederlanders op de US Open en de verdeling van het US Open prijzengeld.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Hoi Pham - Unsplash

Hartono bereikte de derde kwalificatieronde dankzij overwinningen op voormalig top 40-speelster Sesil Karatantcheva (WTA-862) en Mai Hontama (WTA-176) uit Japan. Mocht Hartono de beslissende ronde overleven, dan is het de eerste keer dat ze in het hoofdtoernooi van de US Open Tennis staat. Eerder lukte het de voormalig college tennis speelster om twee keer het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken.

Hartono en Jacquemot stonden één keer eerder tegenover elkaar. Deze confrontatie vond vorig jaar plaats op het WTA-toernooi van Parijs. De 20-jarige Française was op het Parijse gravel met tweemaal 6-1 te sterk voor de zeven jaar oudere Hartono, die doorgaans haar beste resultaten behaald op hardcourt.

De Jong nipt onderuit tegen Broady

Jesper de Jong (ATP-143) zien we niet terug op de US Open 2023. De 23-jarige Nederlander verloor gisteren in de tweede kwalificatieronde van Liam Broady (ATP-108) uit Groot-Brittannië. De Jong, in de eerste ronde te sterk voor Tristan Boyer (ATP-366), ging goed van start in zijn partij tegen Broady. De eerste set werd namelijk met 6-0 gewonnen. In het tweede bedrijf kwam hij snel 4-0 achter, waarna de partij ruim een dag stil lag vanwege regenval.

Gisteren werd de wedstrijd hervat en kwam hij terug tot 5-5, waarna Broady de set alsnog met 7-5 won. Helaas werd de derde set een kopie van de tweede, aangezien het Broady was die als eerste een break voorkwam. Opnieuw lukte het De Jong om op het juiste moment terug te breaken en een verlenging af te dwingen. Toch was het Broady die de beslissende set met 7-5 won. Door deze nederlaag moet de tennisser uit Haarlem nog even geduld hebben tot hij zijn debuut kan maken op een Grand Slam toernooi.

Brouwer en Sels snel klaar in New York

Eerder viel het doek ook al voor Gijs Brouwer (ATP-147) en Jelle Sels (ATP-206). De 27-jarige Brouwer bereikte vorig jaar nog het hoofdtoernooi in New York en wist op knappe wijze de tweede ronde te behalen. Dit jaar was de eerste kwalificatieronde het eindstation, aangezien hij in straight sets verloor van Zdenek Kolar (ATP-176). Door deze nederlaag zal de Nederlander na afloop van de US Open mogelijk een aantal plaatsen op de ATP-ranglijst moeten inleveren.

Ook Jelle Sels slaagde er niet in om de eerste kwalificatieronde te overleven. De huidige nummer 206 van de wereld moest het opnemen tegen Broady, die met De Jong dus twee Nederlandse tennissers op rij versloeg. Sels won de openingsset nog met 6-4, maar ging daarna met 6-1 en 6-2 onderuit.

Geselecteerd voor jou: