Home US Open US Open vandaag met Djokovic, Tiafoe en Swiatek

US Open vandaag met Djokovic, Tiafoe en Swiatek

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Vandaag begint in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar: de US Open Tennis Championships. De drie Nederlandse deelnemers komen vandaag nog niet in actie, maar met o.a. Novak Djokovic, Francis Tiafoe en Iga Swiatek staan er genoeg mooie wedstrijden op het programma op de eerste speeldag.

Bezoek ook ons US Open 2023 toernooicenter en lees alles over deze Grand Slam, de Nederlanders op de US Open en de verdeling van het US Open prijzengeld.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Brands&People - Unsplash

Djokovic en Tiafoe in actie

De nachtbrakers kunnen op de eerste speeldag Novak Djokovic (ATP-2) in actie zien tegen Alexandre Muller, de huidige nummer 85 van de ATP-ranglijst. De Serviër, drievoudig US Open winnaar, verloor dit jaar slechts één van zijn twintig wedstrijden op hardcourt, wat hem een van de favorieten maakt voor de US Open Tennis Championships. Verwacht wordt dat Djokovic de wedstrijd tegen Muller in straight sets zal winnen.

Een andere interessante wedstrijd vandaag gaat tussen Francis Tiafoe (ATP-10) en Learner Tien (ATP-690), die dankzij een wildcard mag deelnemen aan de US Open. De 25-jarige Tiafoe is samen met Taylor Fritz de belangrijkste Amerikaanse troef in het heren enkelspel. Vorig jaar bereikte Tiafoe de halve finale in New York, waarin hij na een spectaculaire vijfsetter verloor van de latere US Open winnaar Carlos Alcaraz. De druk op Tiafoe is dus immens, aangezien het thuispubliek ditmaal hoopt op minimaal een finaleplaats. Desondanks zal de nummer twee van Amerika geen problemen gaan hebben met de pas 18-jarige Tien.

Swiatek treft Peterson

Titelverdediger Iga Swiatek (WTA-1) komt op de openingsdag van de US Open direct in actie. De nummer een van de wereld gaat spelen tegen Rebecca Peterson (WTA-92) uit Zweden. Swiatek en Peterson stonden twee keer eerder tegenover elkaar en beide wedstrijden vonden plaats op een Grand Slam toernooi. Op Roland Garros 2021 won Swiatek met 6-1 6-1 en tijdens de Australian Open 2022 was de Poolse met tweemaal 6-2 te sterk. Ook nu wordt een eenvoudige overwinning van Swiatek verwacht.

Outsider Gauff ontmoet qualifier

Naast Swiatek komt ook Coco Gauff (WTA-6) in actie op de openingsdag. De publiekslieveling, die wordt gezien als een van de US Open favorieten voor de titel, begint tegen qualifier Laura Siegemund (WTA-108). Voor de 19-jarige Gauff is het al de vijfde keer dat ze deelneemt aan de US Open. Vorig jaar bereikte ze de kwartfinale, haar beste prestatie tot nu toe.

Tegenstander Siegemund deed in 2015 voor de eerste keer mee aan de US Open, maar nooit kwam ze verder dan de tweede ronde. Ook ditmaal wordt niet verwacht dat de Duitse de volgende ronde gaat halen, al wist ze wel de enige onderlinge wedstrijd met Gauff te winnen.

Programma US Open maandag 28 augustus 2023

Hieronder staan de belangrijkste wedstrijden voor dag 1 van de US Open weergegeven. De aanvangstijden zijn volgens Nederlandse tijd. Bekijk de tv gids om te zien wanneer je de US Open live kunt kijken.

Belangrijkste wedstrijden heren
18.30 uur: Holger Rune (ATP-4) – Roberto Carballes Baena (ATP-64)
18.30 uur: Casper Ruud (ATP-5) – Emilio Nava (ATP-155)
19.30 uur: Francis Tiafoe (ATP-10) – Learner Tien (ATP-690)
20.00 uur: Taylor Fritz (ATP-9) – Steve Johnson (ATP-186)
02.00 uur: Novak Djokovic (ATP-2) – Alexandre Muller (ATP-85)

Belangrijkste wedstrijden dames
17.00 uur: Karolina Muchova (WTA-10) – Storm Hunter (WTA-167)
18.00 uur: Iga Swiatek (WTA-1) – Rebecca Peterson (WTA-92)
19.00 uur: Veronika Kudermetova (WTA-16) – Bernarda Pera (WTA-61)
20.30 uur: Elena Rybakina (WTA-4) – Marta Kostyuk (WTA-37)
01.00 uur: Coco Gauff (WTA-6) – Laura Siegemund (WTA-108)

Geselecteerd voor jou: