Home US Open US Open 2023 kwalificaties met 4 Nederlanders

US Open 2023 kwalificaties met 4 Nederlanders

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Jesper de Jong (ATP-143), Gijs Brouwer (ATP-147), Jelle Sels (ATP206) en Arianne Hartono (WTA-206) komen deze week in actie in de US Open kwalificaties en strijden voor een van de laatste felbegeerde plaatsen in het hoofdtoernooi.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Mario Gogh - Unsplash

De Jong is de hoogst geplaatste Nederlander in het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde gaat hij spelen tegen Tristan Boyer, de huidige nummer 366 van de ATP ranglijst. Mocht hij de eerste horde overleven, dan speelt hij in de halve finale mogelijk tegen een landgenoot. De 28-jarige Sels zit namelijk in hetzelfde blok.

De nummer 206 van de wereld zal echter wel eerst af moeten rekenen met Liam Broady (ATP-108). De 29-jarige Brit heeft momenteel zijn hoogste positie op de ranglijst ooit te pakken en bereikte de derde ronde op Wimbledon. Echter wist Broady, in 2012 verliezend finalist van het US Open junioren toernooi, nog niet eerder het hoofdschema van de US Open te bereiken. 

Brouwer gaat opnieuw voor succesvolle kwalificatie

Brouwer is de derde Nederlander in het kwalificatietoernooi bij de heren. De in Houston geboren tennisser is in de eerste ronde gekoppeld aan Zdenek Kolar (ATP-176) uit Tsjechië. Mocht hij zijn eerste wedstrijd winnen, dan is Thiago Seyboth Wild (ATP-107) of Dimitar Kuzmanov (ATP-193) zijn volgende tegenstander.

Hartono enige Nederlandse vrouw in US Open kwalificaties

Naast de drie heren, zien we ook de 27-jarige Hartono terug in het kwalificatietoernooi van de US Open. De in Groningen geboren tennisser treft in de eerste ronde Sesil Karatantcheva (WTA-862) uit Bulgarije. Mocht ze de kwalificaties overleven, dan staat ze voor de tweede keer dit jaar in het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Eerder was ze succesvol op het hardcourt van de Australian Open.

Drie Nederlanders al zeker van US Open 2023

De Jong, Brouwer, Sels en Hartono zitten nog even in de wachtkamer, maar drie Nederlanders zijn al zeker van deelname aan de US Open. In het heren enkelspel zijn dit Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, al is het bij de laatstgenoemde nog even afwachten of zijn enkel het vol gaat houden. Bij de dames zien we Arantxa Rus (WTA-44) in het speelschema terug, die deze week nog wat wedstrijdritme op probeert te doen tijdens het WTA-toernooi van Chicago.

Geselecteerd voor jou: