Home US Open Van de Zandschulp geblesseerd, maar US Open komt niet in gevaar

Van de Zandschulp geblesseerd, maar US Open komt niet in gevaar

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Botic van de Zandschulp moet zijn rentree op de ATP Tour nog enkele weken uitstellen. De nummer 46 van de wereld ligt uit de roulatie met een enkelblessure, waardoor hij zich af heeft gemeld voor de ATP 1000-toernooien in Toronto en Cincinnati. De US Open Tennis, die op 28 augustus begint, komt vooralsnog niet in gevaar volgens zijn manager Dille Rikkert.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Mario Gogh - Unsplash

De nummer twee van Nederland liep zijn enkelblessure op tijdens een training. Hierdoor moest hij zich ook al afmelden voor de ATP-toernooien van Hamburg en Kitzbühel. Eerder dit jaar had Van de Zandschulp ook al te maken met een voetblessure, waardoor hij enkele weken rust moest houden. Sinds zijn verloren finale in München speelde hij nog slechts zes toernooien, waarin hij één wedstrijd wist te winnen. Hierdoor zakte de Nederlandse tennisser uit de top 32.

Dalen op ATP ranglijst

Aangezien Van de Zandschulp enkele weken rust moet houden, zal hij de komende weken nog meer plaatsen inleveren op de ATP ranglijst. In Montreal en Cincinnati bereikte hij vorig jaar de tweede ronde en in Winston Salem de halve finale. De punten die op deze toernooien zijn verdiend, kan hij dit jaar niet verdedigen.

Naast Van de Zandschulp meer Nederlanders op US Open

De 27-jarige Van de Zandschulp is niet de enige Nederlandse tennisser die aan het eind van deze maand in actie komt in New York. In het heren enkelspel wordt de Veenendaler vergezeld door Tallon Griekspoor. In het dames enkelspel gaan we Arantxa Rus in actie zien. De 32-jarige tennisster speelt de laatste weken enorm sterk en staat zelfs in de top 50 van de wereld. Daarnaast komen diverse Nederlanders, zoals Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop, in actie in het dubbelspel.

Geselecteerd voor jou: