Home US Open Wozniacki keert terug op WTA Tour en ontvangt wildcard voor US Open Tennis

Wozniacki keert terug op WTA Tour en ontvangt wildcard voor US Open Tennis

by Casper
Caroline Wozniacki - TennisFreakz

Over ruim een maand gaat in New York de vierde en laatste Grand Slam van het jaar van start: de US Open Tennis. Onder de deelnemers zien we een oude bekende terug. Caroline Wozniacki, voormalig nummer een van de wereld, liet onlangs weten een rentree te willen maken en heeft inmiddels een wildcard ontvangen van de toernooiorganisatie.

Caroline Wozniacki - TennisFreakz
Bron: moerschy - Pixabay

De inmiddels 32-jarige Wozniacki beëindigde na de Australian Open 2020 haar carrière, waarna ze twee kinderen kreeg met haar man en voormalig NBA-speler David Lee. Ze liet zich inspireren door Serena Williams, die als moeder ook terugkeerde op de WTA Tour en nog diverse toernooien wist te winnen.

Deze prestatie hoopt Wozniacki, die tijdens het WTA 1000-toernooi in Montreal voor het eerst in actie gaat komen, ook neer te zetten. Gedurende haar loopbaan won ze dertig toernooien, waaronder de Australian Open 2018, en stond ze 71 weken lang op de eerste plaats van de wereldranglijst.

US Open Tennis 2023 start 28 augustus

Het laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van maandag 28 augustus t/m zondag 10 september. Carlos Alcaraz en Iga Swiatek zijn de titelverdedigers in het enkelspel. De dubbeltitels werden vorig jaar gewonnen door Rajeev Ram en Joe Salisbury (heren), Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova (dames) en Storm Sanders en John Peers (gemengd dubbel).

Geselecteerd voor jou: