Home ATP Tour Finale ATP Washington: Griekspoor favoriet tegen Evans

Finale ATP Washington: Griekspoor favoriet tegen Evans

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Tallon Griekspoor (ATP-37) speelt vanavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière tot nu toe. De beste Nederlandse tennisspeler van dit moment speelt om 23.00 uur Nederlandse tijd de finale van het ATP 500 toernooi van Washington. Tegenstander in deze finale is Daniel Evans (ATP-30).

Bron: Hoi Pham - Unsplash

De 27-jarige Griekspoor, die eerder dit jaar al twee ATP 250 toernooien won, bereikte de finale van ATP Washington dankzij een knappe zege op topseed Taylor Fritz. Na het verliezen van de openingsset met 3-6, gingen de andere sets met 6-3 en 6-2 zijn kant op. Het betekende zijn eerste overwinning ooit tegen een speler in de top 10 van de ATP Ranglijst. Eerder dit toernooi won hij ook al van Liam Brody, Gael Monfils en Jeffrey John Wolf.

Tegenstander Evans wist op weg naar zijn eerste ATP 500 finale ook te winnen van een speler uit de top 10 van de wereld. In de kwartfinale versloeg hij Francis Tiafoe in straight sets. Daarnaast was hij te sterk voor Gregoire Barrere, Alexander Shevchenko en Grigor Dimitrov.

Evans leidt in onderlinge wedstrijden

Griekspoor en Evans stonden in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar. De eerste ontmoeting vond vorig jaar plaats in tijdens de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Groot-Brittannië. Later dat jaar troffen de twee tennissers elkaar ook nog tijdens het ATP-toernooi van Antwerpen.

In beide confrontaties was de 32-jarige Evans in straight sets te sterk voor Griekspoor. Desondanks wordt de vijf jaar jongere Griekspoor als favoriet gezien voor deze finale. De Nederlander won dit jaar 14 van 18 hardcourt wedstrijden en won onder meer het ATP-toernooi in Pune in januari.

Griekspoor stijgt naar hoogste positie ooit op ATP Ranglijst

Met het bereiken van de finale in Washington, dat als voorbereidingstoernooi geldt voor de US Open Tennis, is Griekspoor verzekerd van de 26e plaats op de ATP-ranglijst. Hiermee verbetert de Nederlander zijn hoogste positie ooit (plaats 29), die hij eerder dit jaar bereikte. Mocht Griekspoor de finale van dit ATP 500-toernooi winnen, dan komt hij zelfs terecht op de 21e plaats en is de top 20 in zicht.

Ruim $350.000 prijzengeld voor winnaar ATP Washington

Naast 500 ATP-punten staat er ook veel prijzengeld op het spel voor Griekspoor en Evans. De winnaar van ATP Washington mag namelijk $353.445 aan prijzengeld in ontvangst nemen. De verliezend finalist moet genoegen nemen met ‘slechts’ $188.505.

Waar kijken naar finale ATP Washington?

De finale van het hardcourttoernooi in Washington is zondag 6 augustus vanaf 23.00 uur Nederlandse tijd live te kijken via het open kanaal van Ziggo Sport en het themakanaal Ziggo Sport Tennis