Home ATP Tour Griekspoor verliest finale ATP Washington van Evans

Griekspoor verliest finale ATP Washington van Evans

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Tallon Griekspoor (ATP-26) is er niet in geslaagd om het ATP 500-toernooi van Washington op zijn naam te schrijven. In de finale van het Citi Open moest hij zijn meerdere erkennen in Daniel Evans (ATP-21). Het werd 7-5 en 6-3 voor de tennisser uit Groot-Brittanië.

Bron: Athena - Pexels

Voor zowel Griekspoor als Evans was het de eerste keer dat ze in de finale van een ATP-toernooi van deze grootte stonden. Wel wist de Nederlandse tennisser dit jaar al twee ATP 250-toernooien op zijn naam te schrijven. Zowel in Pune als in Rosmalen was hij de sterkste. Evans wist één keer eerder een ATP-toernooi te winnen, twee jaar geleden in Melbourne.

Voor de finale in Washington was het uiteindelijk de Brit die aan het langste eind trok. In de eerste set ging de wedstrijd tot 5-5 gelijk op, waarna Evans in de twaalfde game een break wist te forceren. Eerder in de set kreeg Evans al een aantal kansen op de servicegame van Griekspoor af te pakken. Ook in het tweede bedrijf gingen de eerste games met de service mee. Bij een 4-3 voorsprong wist Evans op ‘love’ te breaken en kon hij de wedstrijd op eigen service in het slot gooien. Griekspoor kreeg nog vier kansen om terug te breaken, maar deze waren niet aan hem besteed.

Griekspoor klimt richting top 20 ATP Ranglijst

Dankzij zijn finaleplaats stijgt Griekspoor maar liefst 11 plaatsen en staat hij momenteel op de 26e positie op de ATP Ranglijst. Hiermee verbetert de Nederlander zijn hoogste positie ooit en komt zelfs de top 20 van de wereld in zicht. Evens klimt op zijn beurt richting plaats 21 en heeft ook een ‘new career high’ te pakken.

Evans ontvangt ruim $350.000 aan prijzengeld

De 33-jarige Evans kan tevreden terugkijken op zijn week in Washington. Naast de 500 ATP-punten ontvangt de Brit namelijk ook $353.445 aan prijzengeld. De zes jaar jongere Griekspoor moet het doen met 300 punten voor de ranglijst en ‘slechts’ $188.505.

ATP Toronto van start

Vandaag is in Toronto het National Bank Open van start gegaan. Op dit ATP 1000-toernooi komen ook Griekspoor en Evans in actie. Griekspoor is in de eerste ronde gekoppeld aan Alexander Zverev en Evans neemt het op tegen Gabriel Diallo.