Home ATP Tour Griekspoor wint Libema Open 2023 na spannende finale

Griekspoor wint Libema Open 2023 na spannende finale

by Casper
Prijzengeld Wimbledon - TennisFreakz

Tallon Griekspoor (ATP-38) is de trotse winnaar van het Libema Open in Rosmalen. De 26-jarige Nederlander won na een spannende finale met 6-7 7-6 en 6-3 van Jordan Thompson. Met Griekspoor als winnaar heeft het ATP 250-toernooi van Rosmalen opnieuw een Nederlandse winnaar. Vorig jaar was Tim van Rijthoven de gelukkige. Richard Krajicek (1994 en 1997) en Sjeng Schalken (2002 en 2003) wisten het toernooi eerder ook al te winnen.

Bron: powershots - Pixabay

Na twee snelle breaks aan beide kanten moest een tiebreak voor de beslissing zorgen in de eerste set. Hierin trok Thompson aan het langste eind. In het tweede bedrijf ging de strijdt lang gelijk op, maar het was Griekspoor die naar 5-4 wist te breaken. In plaats van de set uit te serveren, moest de Nederlander zijn game inleveren. In de daaropvolgende tiebreak was Griekspoor wel de sterkste. De derde set moest daardoor voor de beslissing zorgen en in de zesde game wist de Nederlander de beslissende break te forceren. Hij besliste uiteindelijk de wedstrijd door zijn laatste servicegame op love te winnen.

Hoogste ATP ranking voor Griekspoor

Door het winnen van het ATP-toernooi van Rosmalen stijgt Griekspoor naar de 29e positie op de wereldranglijst. Het is de eerste keer dat de Nederlander terug te vinden is bij de beste 30 tennissers van de wereld. Bovendien lost hij ook Van de Zandschulp, die vanwege een blessure niet mee kon doen, af als beste Nederlandse tennisser op de ATP-ranglijst.

Goede voorbereiding op Wimbledon

Met de titel van het Libema Open op zak kan Griekspoor nu al spreken van een goede voorbereiding op Wimbledon. Het belangrijkste tennistoernooi van het jaar gaat op maandag 3 juli van start en is live te volgen op Ziggo Sport Tennis. Vorig jaar kwam Griekspoor ook in actie op het heilige gras van Wimbledon. Toen was de tweede ronde het eindstation voor de beste Nederlandse tennisser van dit moment.