Home ATP Tour Grootste stijgers en dalers op de ATP Ranking na Wimbledon

Grootste stijgers en dalers op de ATP Ranking na Wimbledon

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Na twee weken tennis zit Wimbledon er weer op en heeft het met Carlos Alcaraz een meer dan verdiende winnaar. De Spanjaard wist gisteren in een fantastische vijfsetter te winnen van Novak Djokovic. Dit betekent ook dat de nieuwe ATP Ranking bekend is, met een aantal interessante verschuivingen.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: jackmac34 - Pixabay

Grootste stijgers en dalers in top 100

De grootste winnaar op de wereldranglijst is Roman Safiullin. De 25-jarige tennisser uit Rusland bereikte de kwartfinale op Wimbledon en stijgt hierdoor maar liefst 49 plekken. Hij is nu terug te vinden op de 43e positie. Andere grote stijgers zijn Daniel Elahi Galán (+29), Stan Wawrinka (+14) en Christopher Eubanks (+12).

Maxime Cressy is de grootste verliezer na Wimbledon. De Amerikaan zakt maar liefst 47 plaatsen en valt hiermee uit de top 100. De 26-jarige tennisser staat nu op plaats 105 en moet aan de bak om zich te kunnen kwalificeren voor de US Open Tennis. Andere tennissers die flink wat plekken in hebben moeten leveren zijn Sebastián Báez (-17) en het Chinese duo Zhizhen Zhang (-18) en Yibing Wu (-16).

Geen wijzigingen in top 10

In de top 10 van de wereldranglijst zijn er geen verschuivingen zichtbaar. Alcaraz heeft zijn nummer één positie verstevigd en Djokovic staat nog steeds op de tweede plaats met een ruime marge op Daniil Medvedev. Vanaf komende week zijn er mogelijk wel veranderingen in de top 10 van de ranking, aangezien Casper Ruud en Andrey Rublev deelnemen aan het graveltoernooi in Bastad. Hier zijn 250 punten voor de ranglijst te verdienen.

Nederlanders zakken in top 100

Voor Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp geldt dat zij na Wimbledon enkele plaatsen hebben moeten inleveren. Griekspoor zakt vijf plaatsen en staat nu op de 36e positie. Voor Van de Zandschulp is de schade minder erg, hij zakt slechts een plaats naar positie 45. 

Gijs Brouwer heeft juist een aantal plaatsen gewonnen, na zijn mooie serie op Wimbledon. De ‘lefty’ bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi en vindt zich hierdoor terug op plek 145 (+8). 

Raonic bijna in top 500 van ATP Ranking

Tijdens Wimbledon zagen we ook de terugkeer van Milos Raonic op het allerhoogste niveau. De inmiddels 32-jarige Canadees was lang uit de roulatie vanwege blessureleed, maar probeert langzaam terug te keren op de ATP Tour. Raonic wist een ronde te winnen en stijgt daardoor maar liefst 304 plaatsen. Hierdoor staat hij momenteel op de 545e positie.

Geselecteerd voor jou: