Home ATP Tour Slechte generale voor Van de Zandschulp in aanloop naar Wimbledon

Slechte generale voor Van de Zandschulp in aanloop naar Wimbledon

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Voor Botic van de Zandschulp (ATP-42) zit het laatste voorbereidingstoernooi op Wimbledon er al na een wedstrijd op. De 27-jarige Nederlander verloor in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Eastbourne van Mikael Ymer uit Zweden. Het werd 3-6 6-4 en 6-2 voor de nummer 61 van de wereld.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Siddharth Patel - Unsplash

Van de Zandschulp zou in de eerste ronde eigenlijk spelen tegen Maxime Cressy, maar de Amerikaan zag uiteindelijk af van deelname in Eastbourne. Van de Zandschulp kwam tegen Ymer nog op voorsprong, maar moest de tweede set uiteindelijk aan zijn tegenstander laten. In het derde bedrijf brak de Zweed opnieuw vroeg in de set, waarna hij uitliep naar een 6-2 zege.

Geen overwinning op gras

De vroegtijdige nederlaag in Eastbourne, betekent dat Van de Zandschulp zonder overwinning op gras afreist naar Wimbledon. De Nederlander kampte na Roland Garros met een voetblessure en moest daardoor het ATP-toernooi van Rosmalen overslaan. Vorige week maakte hij in Londen zijn rentree, maar verloor hier van Francis Tiafoe. Ook in het dubbelspel verloor hij, aan de zijde van Matwe Middelkoop, in de eerste ronde.

Door zijn blessure en mindere vorm is Van de Zandschulp afgezakt naar de 42e plaats op de wereldranglijst. Dit betekent dat hij geen geplaatste status heeft tijdens The Wimbledon Championships en daardoor al in de eerste ronde een topspeler kan treffen. De Wimbledon loting vindt plaats op 30 juni en het toernooi start op maandag 3 juli.

Geselecteerd voor jou: