Home US Open Dit zijn de top 5 US Open favorieten bij de heren!

Dit zijn de top 5 US Open favorieten bij de heren!

by Casper
US Open Nieuws - TennisFreakz

Over een week gaat in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar van start: de US Open Tennis Championships. Vorig jaar werd Carlos Alcaraz voor het eerst winnaar van de US Open, toen hij in de finale met 3-1 in sets wist af te rekenen met Casper Ruud. Behoort hij ook dit jaar tot de topfavorieten? Lees snel verder!

Bezoek ook ons US Open 2023 toernooicenter en lees alles over deze Grand Slam, de Nederlanders op de US Open en de verdeling van het US Open prijzengeld.

US Open Nieuws - TennisFreakz
Bron: Constantin - Pixabay

Wie is favoriet voor de US Open 2023?

Vlak voor de start van de US Open worden door de verschillende bookmakers de lijstjes met topfavorieten weer opgesteld. De meest voorkomende namen bij de heren zijn natuurlijk Novak Djokovic en titelverdediger Alcaraz. Ook wij van TennisFreakz doen graag een voorspelling van tennissers die lang mee gaan doen om de titel in New York.

Lees ook: Dit zijn de top favorieten voor de US Open bij de dames.

1. Carlos Alcaraz

De US Open winnaar van 2022 is in onze ogen ook dit jaar de grote favoriet voor de titel. Alcaraz laat vrijwel het hele jaar fantastisch tennis zien en wist 55 van zijn 61 gespeelde wedstrijden te winnen. Dit leverde hem o.a. de Wimbledon titel op. Op hardcourt was de Spanjaard de sterkste in Indian Wells en bereikte hij afgelopen week de finale in Cincinnati, die verloren ging tegen Djokovic. De goedlachse Alcaraz is er dus op gebrand om revanche te nemen op de Serviër.

2. Novak Djokovic

Onze nummer twee op de lijst is Djokovic, die zoals aangegeven de sterkste was op het ATP Masterstoernooi van Cincinnati. De inmiddels 36-jarige Serviër behoort nog alles tot de absolute wereldtop en won dit jaar met de Australian Open en Roland Garros al twee Grand Slam toernooien. De finale van Wimbledon ging weliswaar verloren, maar het is aan ‘Djoko’ om te laten zien dat dit écht zijn jaar is.

3. Jannik Sinner

De top drie met US Open favorieten wordt compleet gemaakt met Jannik Sinner uit Italië. De 22-jarige tennisser is momenteel de nummer 6 van de ATP ranglijst en laat met name op hardcourt geweldige resultaten zien. De Italiaan won het ATP-toernooi van Toronto en bereikte minimaal de halve finale in Indian Wells, Miami en op Wimbledon. Hij lijkt dus klaar om de tenniswereld te laten zien dat het herentennis er een nieuwe wereldtopper bij heeft.

4. Daniil Medvedev

Ook Daniil Medvedev zien wij erg ver komen op de hardcourtbanen van Flushing Meadows. De US Open winnaar van 2021 presteerde weliswaar niet goed in Toronto en Cincinnati, maar kende aan het begin van 2023 een prachtige serie. De ATP-toernooien van Rotterdam, Doha en Dubai werden achtereenvolgens gewonnen. Daarnaast won hij het ATP Masterstoernooi van Miami en bereikte hij de finale in Indian Wells. Hierdoor blijft hij in onze ogen een gevaarlijke kandidaat voor de US Open.

5. Hubert Hurkacz

Hubert Hurkacz is de laatste en ook de meest verrassende naam in deze rij met favorieten voor de US Open Tennis Championships. De 1.96m lange tennisser uit Polen wist namelijk in vijf eerdere deelnamen nog nooit verder te komen dan de tweede ronde in New York. Toch hebben wij hoge verwachtingen van hem. Op de twee belangrijkste voorbereidingstoernooien van de US Open kwam hij erg sterk voor de dag en wist hij twee keer bijna te winnen van Alcaraz. In Cincinnati kreeg hij zelfs een matchpoint tegen de Spanjaard. Met een goede loting zien wij Hurkacz dus ver komen.

Geselecteerd voor jou: