Home WTA Tour Hartono verliest kwartfinale van WTA-toernooi Osaka

Hartono verliest kwartfinale van WTA-toernooi Osaka

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Het is Arianne Hartono (WTA-191) niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale van het WTA-toernooi in Osaka. De 27-jarige Nederlandse bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en wist daarna op knappe wijze door te stoten naar de laatste acht.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Bron: Hoi Pham - Unsplash

De kwartfinale in Osaka speelde ze tegen Mai Hontama (WTA-176), tegen wie ze tijdens de US Open kwalificaties ook al in actie kwam. In New York wist ze te winnen van de Japanse en ook in deze wedstrijd ging ze goed van start. De openingsset werd namelijk met 7-6 gewonnen door de Nederlandse. Ook in het tweede bedrijf ging Hartono lang mee, maar deze moest ze uiteindelijk met 6-4 aan haar tegenstander laten. In de derde en beslissende set was de koek op en ging ze met 6-1 onderuit. Hierdoor moet Hartono nog geduld hebben tot dat ze voor de eerste keer in de halve finale van een WTA-toernooi staat.

Rus en Schuurs in actie op WTA Guadalajara

Komende week staat in Mexico het hardcourttoernooi van Guadalajara op het programma. Met Arantxa Rus (WTA-47) en Demi Schuurs (geen rating) staan er twee Nederlandse tennisspelers in het hoofdtoernooi. In de eerste ronde is de ‘lefty’ gekoppeld aan Aliaksandra Sasnovich (WTA-102). Deze wedstrijd staat morgen al op het programma.

De 30-jarige Schuurs is een opvallende naam, aangezien ze normaal gesproken actief is in het dubbelspel. Sporadisch speelt ze een kwalificatietoernooi voor de single, welke ze nu succesvol heeft doorlopen. Morgen speelt ze in de eerste ronde tegen Martina Trevisan, de nummer 53 van de WTA ranglijst.

Geselecteerd voor jou: