Home WTA Tour WTA Hamburg: Rus favoriet in halve finale tegen Saville

WTA Hamburg: Rus favoriet in halve finale tegen Saville

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Arantxa Rus (WTA-60) blijft maar winnen op haar geliefde gravel. De 32-jarige Nederlandse won in korte tijd al drie toernooien en bereikte maandag haar hoogste positie ooit op de WTA-ranglijst. Vandaag staat ze in de halve finale van het WTA-toernooi in Hamburg en gaat ze spelen tegen Daria Saville (WTA-225) uit Australië.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Sam Hojati - Unsplash

Rus bereikte de halve finale in Hamburg door in de halve finale af te rekenen met thuisspeelster Eva Lys. De nummer 167 van de wereld werd met 6-2 en 6-2 aan de kant gezet. Eerder was Rus ook al te sterk voor Nadia Podoroska (WTA-66) en Maria Timofeeva (WTA-129).

Tegenstander Saville, die het hoofdschema via de kwalificaties bereikte, won op haar beurt van Jasmino Paolini (WTA-47),  Tamara Korpatsch (WTA-100) en Jule Niemeier (WTA-106). Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst (60 om 225) moet Rus haar tegenstander, tegen wie ze nog niet eerder in actie kwam, dus zeker niet onderschatten.

Rus bijna in top 50 WTA ranglijst

Dankzij het bereiken van de halve finale gaat Rus een nieuwe sprong maken op de WTA ranking. Virtueel staat de tennisster uit Monster op plaats 53, wat betekent dat ze haar beste positie ooit gaat verbeteren. Wanneer ze ook in Hamburg de finale bereikt, zien we haar gegarandeerd terug in de top 50 van de wereld.

Geselecteerd voor jou: