Home WTA Tour Rus bereikt hoogste positie ooit op WTA ranglijst

Rus bereikt hoogste positie ooit op WTA ranglijst

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Arantxa Rus heeft dankzij een serie van sterke resultaten haar hoogste positie ooit bereikt. De 32-jarige Nederlandse is momenteel terug te vinden op de 60e positie van de WTA ranglijst, waarmee ze haar prestatie van elf jaar geleden heeft verbeterd. Destijds stond ze nummer 61 van de wereld.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Cynthiamcastro - Pixabay

Drie toernooioverwinningen op rij

De linkshandige gravelspecialist wist sinds begin juni drie toernooien op rij te winnen. Na haar uitschakeling op Roland Garros won ze het WTA Challenger toernooi in het Spaanse La Bisbal. Vervolgens was ze ook de sterkste in Den Haag en in Contrexeville in Frankrijk. Vorige week speelde Rus mee in Palermo, maar hier verloor ze in de eerste ronde nipt van de latere finaliste Jasmine Paolini.

Kansen op WTA-toernooi Hamburg

Vanaf vandaag staat Rus in het bracket van het graveltoernooi in Hamburg. De Nederlandse is hier als zevende geplaatst en begint met een wedstrijd tegen Maria Timofeeva (WTA-129). Gezien haar huidige vorm is Rus de grote favoriet voor een plaats in de tweede ronde. Mocht de ‘lefty’ haar eerste wedstrijd winnen, dan wacht een mogelijk treffen met Nadia Podoska, de nummer 66 van de WTA-ranglijst.

Rus al zeker van deelname US Open Tennis 2023

Dankzij haar mooie serie op gravel is Rus al zeker van deelname aan de US Open, het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Voor de andere drie Slams was ze dit jaar veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi. Naast Rus zijn Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp de andere Nederlanders op de US Open. Mogelijk komen hier nog andere landgenoten bij, als zij zich via de kwalificaties plaatsen.

Geselecteerd voor jou: