Home WTA Tour WTA Chicago: Topseed Rus start tegen Baindl

WTA Chicago: Topseed Rus start tegen Baindl

by Casper
Tennis nieuws - TennisFreakz

Naast Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, die deze week in actie komen in Winston Salem, speelt ook Arantxa Rus (WTA-44) een laatste voorbereidingstoernooi op de US Open Tennis. De linkshandige speelster is als eerste geplaatst op het WTA-toernooi van Chicago.

Tennis nieuws - TennisFreakz
Bron: Athena - Pexels

Voor Rus is het de eerste keer dat ze in actie komt op dit kleine WTA-toernooi. Vorig jaar speelde ze namelijk een ITF-toernooi in Spanje in aanloop naar de US Open en in de jaren daarvoor was ze vaak veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi in New York. Dit jaar heeft de Nederlandse grote luxe, aangezien ze dankzij een sterke serie resultaten stevig in de top 50 van de WTA ranglijst staat. Er staat dus relatief weinig druk op de wedstrijden die ze deze week en volgende week speelt.

Rus won nog niet eerder van Baindl

In de eerste ronde van WTA Chicago neemt de 32-jarige Rus het in de eerste ronde op tegen Kateryna Biandl (WTA-82). De tennisster uit Oekraïne kent een wisselvallig jaar met 13 overwinningen en 16 nederlagen. Twee keer eerder kwam ze in actie op dit hardcourttoernooi, maar nooit wist ze verder dan de tweede ronde te komen.

Rus en Baindl speelde één keer eerder tegenover elkaar. Eind vorig jaar werden ze aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van het ITF Les Franqueses. Na een spannend duel was het Biandl die met 3-6 6-1 en 7-6 wist te winnen.

Geselecteerd voor jou: